Kawa ziarnista Mokaflor Rossa – Red Blend 1 kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kawa ziarnista Mokaflor Rossa – Red Blend
Skład: 60% ARABIKA, 40% ROBUSTA
Pochodzenie: Brazylia,Etiopia, Indie,Indonezja
Smak: wyczuwalny posmak cytrusów i bardzo lekka kwasowość
Opakowanie: 1000g, ziarno
Mieszanka o wyrazistym charakterze, który łączy słodycz brazylijskiej i etiopskiej Arabiki z intensywnością i kremowością indyjskich i indonezyjskich odmian robusty.
Crema ciemnobrązowa/orzechowa. Delikatny aromat nut drewna i kakao. Wyczuwalny delikatny smak i goryczka a także przyjemna słodycz połączona z bardzo subtelną kwasowością.
|
Metoda |
Odmiana |
Brazylia Alta Mogiana |
Naturalna |
Catuai - Caturra |
Etiopia |
Naturalna |
Heirloom |
Indie, Indonezja |
Naturalna |
Robusta |
Sposób Przygotowania
|
EKSPRES AUTOMATYCZNY |
EKSPRES KOLBOWY |
|
EKSPRES PRZELEWOWY Mieszanka ziaren sprawdzi się w metodzie przelewowej. |
FRENCH PRESS Kawa zaparzona we french pressie zachwyci nawet wymagających kawoszy. |
|
|
|
KAWIARKA Przygotowany w kawiarce napój na pewno zaskoczy nie jedną osobę swoim smakiem. |
SPOSÓB TRADYCYJNY |
|
Palarnia Mokaflor
Tradycja palarni sięga 1950 roku, kiedy to Vasco Bernini założył Mokaflor blisko Piazza della Signoria, w samym sercu Florencji. Dziś firmą zajmuje się trzecie pokolenie rodziny Bernini i eksportuje kawę do ponad 40 krajów na całym świecie. Mokaflor wierzy, że jakość ich produktów zaczyna się od dobrego wyboru ziarna. Dlatego importują tylko te partie kawy, które przeszły kontrolę jakości i smaku. Następnie każdy rodzaj ziarna palony jest osobno w zależności od jego pochodzenia i rodzaju, aby uzyskać jak najlepszy smak dla każdej odmiany. |
Dane techniczne
Rodzaj | Ziarnista |
Skład | 60% ARABIKA, 40% ROBUSTA |
Pochodzenie | Brazylia,Etiopia, Indie, Indonezja |
Smak | wyczuwalny posmak cytrusów i bardzo lekka kwasowość |
Stopień palenia | średnie |
Opakowanie | 1000g |