Kawa ziarnista Melitta BellaCrema LaCrema 1kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kawa ziarnista Melitta BellaCrema
Skład: 100% ARABIKA
Pochodzenie: Ameryka Południowa i Środkowa
Smak: pełny, wyczuwalne subtelne nuty orzechowe i lekka owocowość
Stopień palenia: średnie 3/5
Opakowanie: 1000g
Kawa to produkt naturalny, a jej smak zależy od wielu czynników. Linia kaw BellaCrema® to mieszanka różnych rodzajów ziaren Ameryki Południowej i Środkowej. Łączy je jedno - zawsze są to ziarna arabiki. Celem jest osiągnięcie niezmiennie wysokiej jakości.
W porównaniu do cierpkich, lekko gorzkich ziaren Robusty, kawy Arabica mają wyjątkowo delikatny i łagodny smak.
Intensywny aromat wynika z czystości mieszanki. Arabika nadaje cremie delikatny orzechowo-brązowy kolor.
100% Arabika dla 100% przyjemności.
Mieszanka o zrównoważonym smaku, gęstej cremie.
2ND CRACK - Profesjonalne prażenie Specjaliści z palarni Melitta wypalają ziarna aż do „drugiego pęknięcia” czyli do momentu, w którym podczas obróbki ziarno pęka po raz drugi. Uwalnia wówczas bukiet ponad 800 aromatów. Tylko doświadczeni specjaliści od palenia kawy rozpoznają ten moment - dzięki swojej intuicji, umiejętnościom i doświadczeniu. Największą satysfakcję daje świadomość, że czynności tej nie jest w stanie wykonać żadna maszyna. |
![]() |
Sposób Przygotowania
|
EKSPRES AUTOMATYCZNY |
EKSPRES KOLBOWY |
|
![]() |
EKSPRES PRZELEWOWY Mieszanka ziaren sprawdzi się w metodzie przelewowej. |
FRENCH PRESS Kawa zaparzona we french pressie zachwyci nawet wymagających kawoszy. |
|
|
KAWIARKA Przygotowany w kawiarce napój na pewno zaskoczy nie jedną osobę swoim smakiem. |
SPOSÓB TRADYCYJNY |
|
![]() |
Palarnia Melitta
Melitta to umiejętne połączenie tradycji i nowoczesności w celu zaoferowania klientowi wyjątkowej przyjemności przy kawie. W ponad 100-letniej historii firma Melitta może się poszczycić wieloma dokonaniami w przygotowywaniu popularnego gorącego napoju, tj. wynalezienie filtracji kawy papierowej w 1908 roku, pierwszej ziemi filtrowanej i kawy pakowanej próżniowo w 1962 roku oraz wprowadzeniem pierwszego elektrycznego ekspresu do kawy z filtrem na rynek niemiecki w 1965 roku i dzisiejszych filtrów do kawy, które są produkowane w sposób zrównoważony zgodnie z normami FSC. |
Dane techniczne
Rodzaj | Ziarnista |
Skład | 100% ARABICA |
Pochodzenie | Ameryka Południowa i Środkowa |
Smak | Wyczuwalne subtelne nuty orzechowe i lekka owocowość |
Stopień palenia | średnie |
Opakowanie | 1000g |