Kawa mielona Pellini Espresso Superiore Tradizionale No42 250g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kawa mielona Pellini Espresso Superiore Tradizionale No42
Skład: 60% ARABICA 40% ROBUSTA
Pochodzenie: Ameryka Środkowa oraz Ameryka Płd.
Smak: delikatny i zrównoważony
Stopień palenia: średnie
Opakowanie: 250g
Pellini Espresso Superiore Tradizionale to wspaniałe połączenie ziaren arabiki i robusty. Kawa jest wypalana, tak aby wyciągnąć z niej niesamowity smak. Jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku bez nadmiaru kwasowości czy goryczy.
Sposób Przygotowania
|
EKSPRES AUTOMATYCZNY |
EKSPRES KOLBOWY |
|
EKSPRES PRZELEWOWY Mieszanka ziaren sprawdzi się w metodzie przelewowej. |
FRENCH PRESS Kawa zaparzona we french pressie zachwyci nawet wymagających kawoszy. |
|
|
|
KAWIARKA Przygotowany w kawiarce napój na pewno zaskoczy nie jedną osobę swoim smakiem. |
SPOSÓB TRADYCYJNY |
|
|
Palarnia Pellini Palarnia kawy Pellini została założona w 1922r. i znajduje się w Veronie. Włoska kawa Pellini obecnie jest znana w ponad 30 krajach. Profesjonalizm palarni dostrzegają znani bariści oraz koneserzy kaw. W 1980 roku firma przejęła palarnie Guarany w Mediolanie oraz Incas w Padwie promując się na 5 pozycji popularności włoskich kaw. |
Dane techniczne
Rodzaj | Mielona |
Skład | 60% ARABICA 40% ROBUSTA |
Pochodzenie | Ameryka Środkowa oraz Ameryka Płd. |
Smak | delikatny i zrównoważony |
Stopień palenia | średnie |
Opakowanie | 250g |