Kawa mielona Pellini Espresso Superiore Cremoso No20 250g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kawa mielona Pellini Espresso Superiore Cremoso No20
Skład: 70% ARABICA 30% ROBUSTA
Pochodzenie: Ameryka Środkowa oraz Ameryka Płd.
Smak: delikatny i zrównoważony
Stopień palenia: średnio ciemne
Opakowanie: 250g
To jedna z flagowych mieszanek Włoskiej palarni Pellini. Odmiany tego idealnego zestawienia są starannie dobierane, zaś sam proces palenia rygorystycznie przestrzegany i na bieżąco kontrolowany. Kawę tą cechuje łagodny, a jednocześnie subtelny smak oraz przyjemny aromat. Kompozycja dedykowana dla koneserów kawy. Doskonałą kawę można przygotować metodą tradycyjną jak i za pomocą ekspresu ciśnieniowego.
Sposób Przygotowania
|
EKSPRES AUTOMATYCZNY |
EKSPRES KOLBOWY |
|
EKSPRES PRZELEWOWY Mieszanka ziaren sprawdzi się w metodzie przelewowej. |
FRENCH PRESS Kawa zaparzona we french pressie zachwyci nawet wymagających kawoszy. |
|
|
|
KAWIARKA Przygotowany w kawiarce napój na pewno zaskoczy nie jedną osobę swoim smakiem. |
SPOSÓB TRADYCYJNY |
|
|
Palarnia Pellini Palarnia kawy Pellini została założona w 1922r. i znajduje się w Veronie. Włoska kawa Pellini obecnie jest znana w ponad 30 krajach. Profesjonalizm palarni dostrzegają znani bariści oraz koneserzy kaw. W 1980 roku firma przejęła palarnie Guarany w Mediolanie oraz Incas w Padwie promując się na 5 pozycji popularności włoskich kaw. |
Dane techniczne
Rodzaj | Mielona |
Skład | 70% ARABICA 30% ROBUSTA |
Pochodzenie | Ameryka Środkowa oraz Ameryka Płd. |
Smak | delikatny i zrównoważony |
Stopień palenia | średnio ciemne |
Opakowanie | 250g |